Αγαπητοί Ενορίτες και φέτος κατά την διάρκεια της Σαρακοστής των Χριστουγέννων από 15 Νοεμβρίου έως 24  Δεκεμβρίου θα τελεστεί στην ενορία μας  το  Ιερό Σαρανταλείτουργο   .

Μεσονυκτικό 6.30 π.μ

Όρθρος και Θεία Λειτουργία    θα τελείται καθη­με­ρινά {6.00 έως 9.00 π.μ} στο Ναό του Αγίου Αθανασίου.

Εσπερινός καθημερινά στις 5:30 μ.μ   

Σύναξη Ανδρών κάθε Πέμπτη στις 8 μ.μ

 Σύναξη γυναικών κάθε Παρασκευή στις 6.00 μ.μ

Κατά την  διάρκεια της Σαρακοστής θα τελεσθούν τρεις Αγρυπνίες: η πρώτη για την εορτή των Εισοδίων την Παρασκευή  20 Νοεμβρίου 8:00 μ.μ καθώς και μνημόσυνο του Γέροντος Ιακώβου  Τσαλίκη της Μονής Οσίου Δαβίδ Ευβοίας  γιά τη συμπλήρωση 24 ετών από την Οσιακή   Κοίμηση  του , η δεύτερη την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ   για την εορτή του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου και η τρίτη την Δευτέρα  14 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ για  την εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου . Κατά την διάρκεια των ως άνω Ιερών Αγρυπνιών  θα τεθούν εις προσκύνησιν λείψανα των Αγίων Πέντε μαρτύρων( Ευστρατίου, Αυξεντίου, Ευγενίου, Μαρδαρίου και Ορέστου )  και του  Αγίου Παντελεήμονος.

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου θα τελεσθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου στις 5 μ.μ .

Κατά την  διάρκεια της Σαρακοστής το Μυστήριο της Ιεράς εξομολογήσεως κάθε  Τετάρτη στις  6 μ.μ  και Παρασκευή στις 10:30  π.μ .   ( τηλ. 6 έως 7 .μ.μ   στο 2310697148 )  .   

Τέλος υπενθυμίζουμε ότι η νηστεία της Σαρακοστής των Χριστουγέννων αρχίζει μαζί με το Σαρανταλείτουργο 15 Νοεμβρίου . Νηστεύουμε τὸ κρέας, τὰ γαλακτομικά καὶ τὰ αυγά. Μέχρι των Εισοδίων 21 Νοεμβρίου και από 12 έως 24 Δεκεμβρίου δεν τρώμε ψάρι, από 21 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου εκτός Τετάρτης και Παρασκευής  μπορούμε να τρώμε Ψάρι.  Σας Ευχόμαστε καλή Σαρακοστή και Καλή Δύναμη στον Πνευματικό σας αγώνα!

Advertisements