Έχουμε συνηθίσει τους μαθητές  να διδάσκονται στο σχολείο , όμως οι μαθητές του Γ΄ Γυμνασίου Ωραιοκάστρου (Πέτρινο Παλαιοκάστρου) μας αιφνιδίασαν διδάσκοντας μας όχι γράμματα αλλά την Αρετή της Αγάπης.

Η σκέψη τους ότι στις δύσκολες εποχές που ζούμε υπάρχουν κάποιοι  άνθρωποι εν όψει των εορτών του Πάσχα , που στερούνται ακόμα και τα αναγκαία για την επιβίωση τους , έγινε ευαισθησία και τους οδήγησε σε μια αυθόρμητη πρωτοβουλία. Προχώρησαν με την συμπαράσταση των καθηγητριών τους Αρίστης Χατζηιορδάνου( Θεολόγου) και Χρυσής Γερασίμου (φιλολόγου)καθώς και του δραστήριου Διευθυντού του Γυμνασίου κ. Αθανασίου  Καρύδη στη συλλογή τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία  κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή στην τράπεζα τροφίμων της Ενορίας Αγίου Αθανασίου Παλαιοκάστρου για να  διανεμηθούν σε ασθενέστερες οικονομικά  οικογένειες αυτές τις ημέρες.

Ο Ιερέας και οι Κυρίες του φιλοπτώχου Ταμείου της Ενορίας μας υποδέχτηκαν τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς τους ,τα ευχαρίστησαν για την ευαισθησία τους , καθώς και για το μάθημα  αγάπης και ανθρωπιάς που παρέδωσαν σε όλους μας. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στο χώρο όπου και άφησαν τα προϊόντα που συνέλλεξαν.

Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά τα παιδιά και τους καλούς γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς που κρύβονται πίσω απ αυτά τα  παιδιά που  ξαναζωντανεύουν σε ένα ομιχλώδη τοπίο , την Ελπίδα της Χαράς και του Φωτός της Ανάστασης του Χριστού μας.

??????????????????????????????? P1000493  ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ??????????????????????????????? ???????????????????????????????

Advertisements