Την παραδοσιακή Βασιλόπιτα των Συνεργατών του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου τής Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως ευλόγησε σε κεντρικό ξενοδοχείο τής πόλης ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο και ευχαρίστησε τα στελέχη των φιλοπτώχων ταμείων για τη στήριξή τους και το έργο τους.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ευτυχής για την επίσκεψή του στη Μητρόπολη Νεαπόλεως και για την πρόσκληση να παραβρεθεί σε αυτήν την εκδήλωση. Τόνισε, ωστόσο, πως Μητροπόλεις που βρίσκονται εκτός των τειχών των πόλεων αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες.

Ο Μακαριώτατος απευθυνόμενος στο πολυάριθμο ακροατήριο αναφέρθηκε στις δυσκολίες της εποχής, ενώ επισήμανε πως «δεν πρέπει να μας πιάνει πανικός, ο τόπος αυτός έχει περάσει πολλές κρίσεις και θα περάσει κι άλλες, αλλά πάντα ξεπερνά τα προβλήματα». Ανέφερε, άλλωστε, ότι τα προβλήματα αυτά μπορούν να οδηγήσουν κάποιον σε παραβατική συμπεριφορά, γιαυτό πρέπει να είμαστε στο πλευρό όσων μας έχουν ανάγκη.

«Αν θέλουμε να πάμε μπροστά, ας ξεχάσουμε πράγματα που μας διαίρεσαν» τόνισε ο Μακαριώτατος και πρόσθεσε πως «το συμφέρον της πατρίδας είναι πάνω απ’ όλα».

Τέλος, απευθυνόμενος στα στελέχη των φιλοπτώχων ταμείων της Μητροπόλεως επισήμανε πως είναι παράδειγμα προς μίμηση και το χαμόγελό τους προσφέρει ανακούφιση, αφού αποτελούν στήριγμα στο δύσκολο αυτό έργο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, οι Δήμαρχοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά, Δέλτα, Πυλαίας – Χορτιάτη, ο Διοικητής τού Γ’ Σ.Σ., εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και τοπικών συλλόγων, ενώ τη ζεστή ατμόσφαιρα φόρτισε ακόμη περισσότερο με το πλούσιο πρόγραμμά της η Γυναικεία Χορωδία τής Ιεράς Μητροπόλεως.