ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΟ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΟ
ΜΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΝΗΓΥΡΗ

Με λαμπρότητα όπως αρμόζει άλλωστε στην μεγάλη Αγία της Εκκλησίας μας Παρασκευή εορτάστηκε η μνήμη της στο γραφικό Παρεκκλήσι της ,στην Ενορία μας.
Πλήθος κόσμου πέρασε για να προσκυνήσει την εικόνα της Αγίας Παρασκευής να πάρει Αγιασμό και για να συμμετέχει στις Ιερές Ακολουθίες .
Το βράδυ της παραμονής τελέστηκε ο Εσπερινός της Εορτής και η Περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Αγίας με μεγαλοπρέπεια συνοδευόμενη από τον Ιερό κλήρο και το λαό του Θεού , από τα παιδιά της φιλαρμονικής του Δήμου μας ,του συλλόγου Κρητών Ωραιοκάστρου ο Ερωτόκριτος και της Ενοριακής μας Νεανικής Εστίας και όλα τους κυριολεκτικά στόλιζαν την τελετή.
Στη συνέχεια έγινε η καθιερωμένη πλέων Αγρυπνία με πολύ κατάνυξη μέσα στην ομορφιά των δέντρων που σχηματίζουν ένα υπαίθριο φυσικό Ναό που στόλισε ο Δημιουργός Θεός .
Το πρωί τελέστηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και το απόγευμα ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκληση της Αγίας μας.
Kαι μπορεί να πέρασε η μνήμη της Αγίας Παρασκευής αλλά η Αγία είναι εκεί και μας περιμένει με μια ανοιχτή αγκαλιά. Μας περιμένει για να μας παρηγορήσει όταν προσευχηθούμε στη Χάρη της και να κλείσει τις πληγές μας με τα ζωτικά νάματα των Ιερών Μυστηρίων .
Περιμένει τα ζευγάρια που έρχονται να στεφανωθούν και τα παιδιά που φέρνουν οι γονείς τους να βαπτίσουν για να τα ευλογήσει και να τα συνοδεύσει σε όλη την πορεία της ζωής τους.
Μας περιμένει όλους για να βρούμε ένα δροσερό καταφύγιο από τον καύσωνα του Καλοκαιριού αλλά και της ζωής μας ολόκληρης.